Вдъхновяващи цитати от великата Мерил Стрийп

Мерил Стрийп е една от големите филмови икони на нашето време. Тя ще остане в историята със своя рекорд от цели 19 номинации за Оскар, десетки престижни награди и филмови роли, които винаги ще помним.

Тя е известна още със своята прямота и земно поведение, което ѝ печели любовта на хиляди фенове по целия свят. Страхотната актриса е на 70 години, но не спира да ни радва със своите невероятни и много силни превъплъщения.

Първите ѝ известни роли са в „Ловецът на елени“ (1978) и „Крамър срещу Крамър“ (1979). И двете ѝ носят номинация за Оскар и първа статуетка за „Крамър срещу Крамър“ в категория най-добра поддържаща женска роля. С 19 номинации за 35 години Стрийп държи рекорда за човек с най-много номинации за Оскар (независимо мъж или жена) в историята на киното.

Има също 26 номинации за Златен глобус за периода след 1979 г., от които печели 8. За тази награда също има повече номинации от всеки друг актьор.

За разлика от редица свои холивудски колеги, Мерил е встъпвала в брак само веднъж – със скулптора Дон Гъмър, за когото е женена и до днес. Двамата сключват брак през 1978 г., имат четири деца и твърдят, че и до днес са щастливи заедно.


Lancôme L’Absolu Rouge - когато червилото се превърне в скъпоценен камък
Edna препоръчва


Преди да се омъжи за него обаче, Мерил е прекарала три години под един покрив с голямата си любов Джон Казале. За жалост, той умира от рак на костите.

Във филмовите среди Стрийп е известна освен с таланта си, и с това, че е абсолютен перфекционист, когато трябва да се подготви за дадена роля. Освен това може да имитира всякакъв акцент.

В галерията ни можете да откриете най-вдъхновяващите цитати на страхотната Мерил.

Към галерията

мерил стрийп

<!–->Коментар на новината чрез Facebook