Вдовицата на Самоковеца лапна имот за 1.6 млн в центъра на София

Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров- Косьо Самоковеца.

В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелина, които безвъзмездно ѝ прехвърлят огромен апартамент в центъра на София. Жилището е с площ от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, множество хотели и бутици. Напук на кризата към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува минимум за 3800 евро. По прости сметки апартаментът на Ангелина струва над милион и шестстотин хиляди лв. Според запознати с дарението с него приключва окончателно документалното прехвърляне на богатството на Самоковеца в ръцете на вдовицата му, предава flagman.bg.

Твърди се, че приживе Самоковеца успял да натрупа стотици милиони чрез ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се отчитат на политическите му и полицейски покровители, но дори и остатъка за него е повече от солиден.

След като официално стана собственик на хотел „Замъка“ край Самоков и на десетина парцели и имоти, вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на имота в София. Дълго време част от богатствата стояха на името на офшорни фирми заради делата за неплатени данъци и конфискация, водени от държавата срещу Ангелина, която е наследница на покойния си съпруг. След множество перипетии вдовицата бе оправдана напълно. Нещо повече – тя дори заведе дело срещу държавата в Страсбург и го спечели.

Магистратите ѝ присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца. Това позволи на Ангелина официално да придобие фирмите, останали от покойния ѝ съпруг, чиято дейност носи солидни печалби. Само една от тях преди време обяви, че е на плюс с над 2 милиона лева. Подобна е съдбата на софийския апартамент. Първоначално той се води на българска фирма, чиито собственик е офшорка. Няколко месеца по-късно скритите собственици със свое решение прехвърлят своите акции на родителите на Ангелина. Твърди се, че преди да стане нейна собственост, той е ползван от вдовицата на Самоковеца. Според слуховете Ангелина наследява от покойния си съпруг и банкови сметки в чужбина.

Говори се, че Ангелина сега се е заела да увеличи богатството си. Тя започнала туристически бизнес малко преди кризата с коронавируса да затрие целия бранш . Чаровната дама има туроператорска агенция. Според сайта дружеството се занимава с организиране на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.Коментар на новината чрез Facebook