Васил Найденов и Александрина Пендачанска бяха наградени с огърлие "Златен век"

Васил Найденов, снимка: архив

© Дневник

Васил Найденов, снимка: архив

В навечерието на Деня на българската просвета и култура Министерството на културата отличи 72 изявени личности за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност.

Почетното отличие „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света, подчертават от ведомството.

Популярният поп изпълнител Васил Найденов, както и оперната певица Александрина Пендачанска са наградени с огърлие „Златен век“. Милена Моллова (пианист и музикален педагог), Йордан Дафов (диригент) и Минчо Минчев (цигулар) получиха същото отличие.

Актьорът Петър Вучков, който дълги години беше водещ на предаването „Минута е много“, пък беше награден със звезда „Златен век“.

Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.Коментар на новината чрез Facebook