Блаженството, наречено брънч: 10 вкусни рецепти, които да пробваш през уикенда

Има ли някой, който да не обожава брънча в мързеливите уикенди? Онова време от почивните дни, в което си поспиваш повече, излежаваш се дълго, а след това ставаш и осъзнаваш, че си някъде точно между обяда и закуската и точно това е блаженото време на брънча! Изобилие от вкусна храна и продължително хапване без бързане – какво повече му трябва да човек за страхотни почивни дни?

Всъщност тази чуждица е комбинация от английските думи за закуска – breakfast и обяд – lunch. Двете заедно правят брънч – brunch.

По време на брънч самите храни, които се поднасят, са нещо между закуски и обеди. Ястията, които се предлагат са най-разнообразни и обикновено варират между различни комбинации с яйца, филийки, наденички, кроасани, сладко и какво ли още не. Казано накратко – истински рай за всеки ценител на обилната и вкусна храна!

храна маса брънч закуска

Ето защо ви предлагаме да помечтаем за уикенда още от сега. Ще ви дадем няколко изкусителни рецепти, с които ще си спретнете царски домашен брънч още тази събота или неделя. Бъдете сигурни, ще сте ни благодарни!

Ето ги и специалните рецепти за брънч:

***

Три рецепти за бухтички

Кроасани с шоколад

Ароматни кроасани с масло

Пържени филийки с ягоди и мед

Запечени „Фермерски яйца“

храна маса брънч закуска

Американски палачинки с мед

Шакшука с печени зеленчуци

Сандвич с пиле

Домашен хот дог

Коктейл МимозаКоментар на новината чрез Facebook