Шуменското село Изгрев е поставено под 14-дневна карантина

Шуменското село Изгрев е поставено под 14-дневна карантина

© Георги Кожухаров

Село Изгрев беше оставено под карантина и ще остане блокирано до 25 юни. До крайната мярка се стигна заради големия брой заразени с коронавирус, като към момента те са 17 души, съобщава БНТ.

Полицейските коли вече са на входовете и изходите на селото, която ще остане общо 14 дена под карантина. В следващите дни полицаите ще следят всички влизащи и излизащи от Изгрев. Единствено ще бъдат пропускани безпрепятствено екипи на водоснабдяване, електроснабдяване, линейки и колите, които снабдяват магазините с хранителни продукти, пише в заповедта на РЗИ-Шумен, излязла този следобед.

Носенето на маски в селото е задължително на открити и закрити публични места. Затварят се всички пазари с изключение на тези, които продават земеделска продукция. Забранени са и всякакви тържества.

Тази сутрин Националният оперативен щаб обяви, че не препоръчва затваряне на шуменското село. Снощи областният оперативен щаб взе решение за налагане на 14-дневна карантина в селото, но се чакаше решение на националния щаб.

„Не ни се ще да налагаме карантина. Засега ще започнем с полицейско присъствие, с ограничаване на движението, но не с пълна изолация“, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев тази сутрин пред Би Ти Ви.Коментар на новината чрез Facebook