Радев: Надявам се скоро да получим намаление на цената на газа

Надявам се в скоро време да получим така желаното намаление на цената на природния газ“, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че миналата седмица в телефонния му разговор с руския президент Владимир Путин, е станало дума и за преговорите за намаляване на цената, на която България купува от Русия синьо гориво.

„Явно при тези преговори трябва да има изразена политическа воля, защото експертните преговори, които се водят, не могат да достигнат до желания за България резултат. От осем държави, които са обект на „газовото“ дело между „Газпром“ и ЕК, само България не получава намаление на цената. Реално ние плащаме почти два пъти по-скъпо за природния газ от Русия, което е недопустимо. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава“, заяви президентът.

Държавният глава коментира и информацията в каталунския вестник „Периодико“, че премиерът Бойко Борисов е разследван в Испания за участие в схема за пране на пари. Какво каза Радев гледайте във видеото и четете тук.Коментар на новината чрез Facebook