Няма да се съберат очакваните приходи от тол-такси, прогнозира Християн Кръстев

Тол-системата така или иначе ще се случи, но няма да съберат тези пари, за които се говори – по 50-60 милиона лева на месец“, коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 бившият изпълнителен директор на БДЖ Християн Кръстев.

На 10 януари, заплашен от масови протести от браншовите организации в транспортния сектор, премиерът Бойко Борисов се съгласи тол-системата да тръгне с цените, които те предлагат. На среща в Министерския съвет министър-председателят се договори с представители на бранша цените за километър пробег да паднат, а от обхвата на системата са извадени и второкласните пътища.

„Още преди срещата между превозвачите и премиера Бойко Борисов в петък беше ясно какво ще се случи. Беше ясно, че има договорка между премиера и превозвачите. Тези хора ги познаваме не от вчера и не от днес, а от години наред. Те един път идват да стачкуват от нещо, от което не са доволни, а втория път идват да протестират, защото някой идва да сваля правителството на Борисов и искат да го подкрепят. Още преди срещата беше ясно, че цените ще бъдат променени и пари за пътища няма да има и тази година“, коментира Християн Кръстев.

Цялото интервю с бившия директор на БДЖ гледайте във видеото, а какво се случи на срещата между превозвачите и Бойко Борисов на 10 януари може да прочетете тук.Коментар на новината чрез Facebook