Кратки новини: Седмокласничка почина в училище във Враца

Кратки новини: Седмокласничка почина в училище във Враца

© Дневник

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Ученичка в седми клас в едно от най-големите училища във Враца и региона – СУ „Христо Ботев“ е починала тази сутрин, предаде БНР. По неофициална информация, момичето е имало здравословни проблеми. „Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците“, се казва в официално съобщение на училището.

Окръжната прокуратура в Пловдив е започнала разследване за престъпление на длъжностно лице от фондация „Пловдив 2019“ за неизгодни сделки, от които са произлезли значителни вреди за фондацията, съобщи БТА. Прокуратурата се е самосезирала по публикации четири дни след събитието – 11-13 януари тази година, за нарушения при харченето на парите за откриващия спектакъл. Проверени са а 43 договора и 13 обществени поръчки на фондация „Пловдив 2019“ за 3.2 млн. лв.

Тежка катастрофа между два камиона и лека кола блокира Кресненското дефиле и затвори пътя към Кулата за повече от четири часа. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 9 ч. Катастрофата е станала в района на жп гара Яворов, на пет километра преди Кресна. При инцидента има един ранен.Коментар на новината чрез Facebook