Кратки новини: Рухна конструкцията на входа на пещерата "Леденика"

Кратки новини: Рухна конструкцията на входа на пещерата Леденика

© Дневник

Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Отстранен е техническият проблем, възникнал късно снощи в мрежовата система на МВР, съобщиха от полицията. Експертите уточняват, че е възможно през днешния ден да се появят временни прекъсвания на системата. Снощи беше затруднено извършването на административни услуги в секторите на пътна полиция и на граничните контролно-пропускателни пунктове в страната. Служителите на банкови офиси временно не можеха да извършват справки за валидността на личните документи.

Над 8 км е колоната, като вече стига до разклона за Петрич. Системата за електронни винетки работи, колоната от камиони е заради ремонт на пункта и по-малкото гишета, които обработват тежкотоварните превозни средства, информира Агенция „Пътна инфраструктура“.

При инцидента няма пострадали. Причина за падането са пукнатини, за които няколко пъти е била сигнализирана фирмата – изпълнител на обекта. Предприети са действия за възстановяване на съоръжението за сметка на изпълнителя, тъй като гаранцията е в срок.

За последните три години в поддръжката на природния парк са инвестирани над 100 000 лв. от местния бюджет. Парите са отишли за ремонт на декоративни фигури, плочки, за купуване на хидрофор и поставяне на 15-кубиков резервоар с питейна вода.Коментар на новината чрез Facebook