Кратки новини: Крадци задигнаха 300 хил. лв. от фармацевтичен склад, задържани са

Кратки новини: Крадци задигнаха 300 хил. лв. от фармацевтичен склад, задържани са

© Юлия Лазарова

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Над 300 хил. лева са били откраднати от склад на фармацевтична компания в Плевен снощи, а по-късно крадците са задържани от полицията в София, предаде БНР. По информация на държавното радио става дума за взломна кражба, след която двамата извършители са избягали в столицата. При задържането им у тях е открита сума от над 220 хил. лева в брой. Задържаните имат множество криминални регистрации. Те са познавали добре офиса, в който са проникнали от втори опит снощи. При обира чантата на единия мъж се скъсала и част от парите се разпилели, а впоследствие били събрани от собствениците им.

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати искане до „Топлофикация София“ да бъде отложен планиран ремонт на мрежата, който ще остави без топла вода кварталите „Дървеница“, „Студентски град“, „Малинова долина“ и „Витоша“ за 60-календарни дни (от 15 юни до 15 август). Тя се мотивира с пандемията от коронавируса.

„Ситуацията в момента не предполага за дълго време хората да останат без топла вода. Всички знаем колко е важна личната хигиена за предпазване от коронавируса. В тази връзка отправям апел към Вас да отложите ремонтната програма на топлопреносната мрежа, в това число и в посочените квартали. Планираните ремонти са важни, но животът и здравето на хората не бива да се излагат на риск“, пише омбудсманът.

Един от членовете на Комисията по хазарта, Тодор Марков, който е сред разследваните по делото срещу Васил Божков, е пуснат срещу гаранция от 15 хил. лева. Марков, който е началник на отдел „Контролна дейност“, бе сред задържаните по досъдебното производство срещу Божков от февруари, но още тогава бе пуснат под домашен арест. Миналата седмица спецсъдът измени мярката му в парична гаранция, а сега решението е потвърдено от Апелативния специализиран наказателен съд, като един от мотивите на магистратите е, че няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група, съобщава Би Ти Ви.

Апелативният съд във Варна отмени домашния арест и върна отново зад решетките банковата служителка, обвинена, че е присвоила общо 1 038 900 лв. от сметки на вложители, съобщиха от съда. Невена Йорданова бе пусната под домашен арест с електронно наблюдение, но прокуратурата протестира решението. Според разследването тя е превеждала парите на мъж от Монтана, с когото се запознала в интернет и е поддържала връзка от 3 години, без да се срещнат на живо. Сред мотивите да я върне в ареста съдът посочва, че остава неизяснено къде и в чие владение са липсващите средства и каква е съдбата им след присвояването. „Затова може да се направи извод, че опасността от ново престъпление е реална“, мотивира се съдебният състав.

Столичното Четвърто районно управление на полицията търси съдействие за установяване на самоличността на съпричастни към извършени през нощта на 11 май криминални престъпления в района на улиците „Позитано“ и „Иван Денкоглу“. От полицията не уточняват за какво са издирвани двамата, но разпространяват тяхна снимка от охранителна камера. Призовават гражданите, които могат да дадат информация, да сигнализират на тел. 112, тел. 02 9824160 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Кратки новини: Крадци задигнаха 300 хил. лв. от фармацевтичен склад, задържани са

© СДВРКоментар на новината чрез Facebook