Кратки новини: До края на грипната ваканция автобуси до "Витоша" и в делничните дни

Кратки новини: До края на грипната ваканция автобуси до Витоша и в делничните дни

© Анелия Николова

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

От утре, 30 януари до 5 февруари автобуси ще осигуряват всекидневен достъп до планината Витоша, е не само през уикенда, съобщиха от Столична община. Промяната в разписанията на автобус № 63 до „Златните мостове“ и автобус № 66 до „Морени“ е във връзка със засиления интерес заради ваканцията на учениците от София. Обикновено автобус 63 стига до „Златните мостове“ само през почивните дни, а през делничните обръща в Бояна. Линия 66 пък се движи само в предпразнични и празнични дни.

От МВР съобщават, че акцията е втори етап на работа по случай, свързан с „пране на пари“ в размер на 900 хил. евро. Средствата са от измама, осъществена в Швейцария, и са преведени по банкова сметка на българска фирма „бушон“. Последвали преводи към различни сметки на български граждани и фирми в страната и чужбина. Средствата са преразпределяни и теглени в брой от поставени лица, които са ги предавали на следващо ниво на организацията, а след това – на организатора.

Обискирани са 10 адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш. Петимата задържани за срок до 24 часа са известни на органите на реда за кражби, грабежи, обсебване и вещно укривателство. Соченият за организатор на схемата е задържан на предходния етап от разследването и е приведен в затвора във Варна. Той е криминално проявен и е издирван с червена бюлетина на Интерпол заради влязла в сила ефективна присъда.Коментар на новината чрез Facebook