Кратки новини: Двама без книжки причиниха катастрофи в Бургас тази нощ

Кратки новини: Двама без книжки причиниха катастрофи в Бургас тази нощ

© Юлия Лазарова

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

В пазарджишкото село Главиница е разкрита оборудвана наркооранжерия, съобщи БНТ. Имотът е обитаван от 47-годишен руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на България. В жилището е намерена оранжерия за марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка, системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната. Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие. Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 грама масло от марихуана извлечено с помощта на преса. В хода на извършеното претърсване са открити също три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота.

Двайсет и две годишен мъж без шофьорска книжка катастрофира след като се блъсна последователно в шест коли с джип мерцедес в Бургас, съобщи МВР. Инцидентът е станал около 5.45 сутринта след като шофьорът загубил контрол на колата си. Той се опитал да избяга от местопроизшествието, но е задържан. Преди това малко преди полунощ друг неправоспособен водач самокатастрофира след преследване от полицията. Той е криминално проявен жител на Сливен, а проверката показала, че номерата на колата му са от друго превозно средство.Коментар на новината чрез Facebook