Кратки новини: Българин е загинал при акция на полицията в Истанбул

Кратки новини: Българин е загинал при акция на полицията в Истанбул

© Анелия Николова

„Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Това съобщи Би Ти Ви като се позова на информация от болницата. Мъжът, на 51 г., е постъпил там заради пневмония и няколко дни е бил на командно дишане. Усложнението е дошло след зараза от т. нар. свински грип, или H1N1, което е доказано лабораторно. Заболяването е доказано и при още двама пациенти в района, сред които едно дете, но тяхното състояние се подобрява.

МВР съобщава, че прострелянията смъртоносно е нахлул с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи. Установено е, че 32-годишният българин има няколко криминални регистрации – за хулиганство, кражби и грабежи. Действието се развило около 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша – Истанбул. До момента в Генералното ни консулство в Истанбул не е получена официална информация от властите. Генералното консулство работи по случая като са предприети действия по установяване на допълнителни данни. Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква получаване на подробна информация.

Крадци са успели да проникнат в сградата на агенцията в града и след като са разбили каси, в които се съхраняват веществени доказателства, са откраднали сребърни бижута. Част от тях са изпуснали в двора при бягството си. Сигналът за обира е подаден по обяд, съобщи БНТ. Официална информация от институцията обаче не е дадена към момента. Като се позова на МВР агенция „Фокус“ съобщи сутринта, става дума за обир.

Става дума за УМБАЛ-Бургас, а причината е липса на специалисти. Пациенти с хематологични диагнози не се обслужват от ноември миналата година, съобщава пресслужбата на болницата. От УМБАЛ поясниха, че след кончината на единстветния специалист-хематолог, за да се възстанови работата на отделението, са били проведени разговори с няколко специалисти в тази област, които обаче на този етап отказвали да започнат работа в болницата.

Водоснабдяването в Шумен вече е възстановено, съобщи БНР. Градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха без вода два дни заради аварии по довеждащия водопровод. По предварителна информация пълненето на системата трябваше да започне в десет часа днес, но екипите са успели с дейностите по-рано и тази сутрин в голяма част от Шумен водата вече е пусната. Групите работиха по над 20 аварии, като работата на екипите продължаваше и през нощните часове. Междувременно зам.-министърът на регионалното развитие обяви, че проблемният водопровод ще бъде подменен по европеуйски проект, който ще обхване и пречиствателната станция на язовир „Тича“.Коментар на новината чрез Facebook