Кратки новини: Автобус по линията Пещера-Пловдив падна в канавка, няма пострадали

Кратки новини: Автобус по линията Пещера-Пловдив падна в канавка, няма пострадали

© Юлия Лазарова

Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Сигналът е получен на тел 112 малко след 14 часа днес. Причината за инцидента е техническа неизправност, възникнала по време на движение, съобщиха от полицията. 53-годишният водач се е опитал да овладее транспортното средство, но успял да отбие скоростта и се преобърнал в канавка малко преди влизане в Пловдив. Няма пострадали сред петимата пътници. Шофьорът не е употребил алкохол.

От полицията съобщават, че сигнал за инцидента е приет в 10:58 часа. Съобщено е, че гори вила в местността „Под манастира“, съобщи БНР. Огнеборците са установили, че децата – на 5 месеца и на година и половина, са починали. Екипите все още са на мястото, причинените за пожара се изясняват.

Жителите на варненското село Добротич блокираха пътя Айтос-Тервел, недоволни, че от местните избори миналата година досега не са отделени пари за социални дейности. Протестиращите обвиняват кмета на община Вълчи дол в политическа репресия и натиск, информира БНТ. Хората искат да бъдат спазени обещанията редовно да се извозват отпадъците в селото – на 3-4 дни, а не на повече от 10 дни, да се оправят и тротоарите, които нямат плочки и са обрасли в трева. В селото не е обработвано за вредители от миналата година и кметът на селото твърди, че за всяко поискано нещо кметът на общината отказвал.

Германия благодари на Министерството на външните работи на България за репатрирането на 30 германски граждани от Нигерия с български евакуационен полет. „Вашето министерство не само предложи възможност за завръщане на нашите граждани, но и направи всичко необходимо за техния безпроблемен трансфер до Германия. Това е огромен пример за европейско сътрудничество, който приветстваме“, се казва в писмо до МВнР от федералното Министерство на външните работи на Германия.

Благодарности към МВнР са отправили и Франция, Нидерландия, Полша, Дания, Унгария, Румъния, Сърбия, Гърция, Испания, Австрия, Швейцария, Кипър, чиито граждани успяха да се завърнат в родината си със същия полет.

От 1 април единственият инфекционист в болницата и завеждащ отделението е подал заявлението си за напускане, информира БНР. Пациентите, които се нуждаят от настаняване в отделението, от днес се пренасочват към лечебни заведения извън област Добрич. В края на месеца Инфекциозното отделение в областната болница на Добрич ще бъде закрито заради липса на специалисти, съобщи директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова.Коментар на новината чрез Facebook