Колекцията от картини на Васил Божков вече е в Националната галерия

Колекцията от картини на Васил Божков вече е в Националната галерия

© Цветелина Белутова, Капитал

Частната колекция от картини на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков вече е в Националната галерия, съобщава „Нова телевизия“. От пресцентъра на галерията обявиха, че при тях са пристигнали произведения на изкуството, които са създадени през последните 100 години, тъй като те много по-лесно се описвали, транспортирали и съхранявали.

През последните 10 дни в Националната галерия всеки ден пристигат картини от частната колекция, след което веднага се складират в специално оборудвани депа. Достъпът до тях на външни лица е забранен.

Температурите, при които картините се съхраняват, не падат под 21 градуса, а влажността на въздуха е около 50 процента, твърдят от Националната галерия.

„Няма официален списък колко от тези произведения са собственост на Божков, дали всички са негова собственост и въобще колко са произведенията на изкуство извън античната колекция, за която се говори“, каза Весела Радоева, ръководител отдел „Комуникация“ в Национална галерия.Коментар на новината чрез Facebook