Калин Ангелов, адвокат на Полфрийман: За него най-важно е да има справедливост по делото за убийството

Калин Ангелов

© Велко Ангелов

Калин Ангелов

Радостно е, че след толкова дълго чакане получихме адекватен резултат. Доволен съм от това, което е написано. В определението на Върховния касационен съд има няколко много важни момента и това определение ще се ползва занапред.“

Това коментира пред „Дневник“ адвокат Калин Ангелов, който защитава австралиеца Джок Полфрийман във връзка с отказа на Върховния касационен съд (ВКС) да възобнови делото срещу Полфрийман по искане на бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Ангелов разбира за чаканото от близо девет месеца решение във влак за София.

По думите на защитника за Полфрийман продължава най-важно да е да има справедливост по случая с убийството на Андрей Монов. За него Полфрийман получи 20-годишна присъда, от която излежа близо 12 години. Той беше предсрочно освободен през септември 2019 година от състав на Софийския апелативен съд.

Малко по-късно в Youtube се появиха кадри от вечерта на 28 декември 2007 година, когато Андрей Монов е убит. Видеото е озаглавено „Истината за Полфрийман“ и е част от материалите, приложени към делото срещу австралиеца, които обаче не са били коментирани в хода на производството.

По думите на Ангелов съвсем скоро той ще подаде искане за възобновяване на случая.Коментар на новината чрез Facebook