Извънредното положение не е ефективно заради некомпетентността на правителството

Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди.

© Правителствена пресслужба

Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди.

Във вторник, 5 май, Слави Трифонов даде интервю за БНР, в което обясни, че все още не е лидер на партията „Има такъв народ“, защото това ще стане след регистрирането ѝ, а то ще е след отпадането на извънредното положение. ТВ водещият говори и за задочния си спор с премиера Борисов и коментира думите му, че някои „тулупи“ спят до късно и после пишат коментари срещу него в социалните мрежи.

Има много хора, които работят до късно. Аз така работих години наред и ми беше обърнат графикът. Има и други хора като мен. Но премиерът не е имал това предвид. Той е имал предвид нарицателно за хора, които задават неудобни въпроси. Нарече ги тулупи, не знам защо, доста просташко е това.

Значи, ако задаваш неудобни въпроси на премиера, си тулуп. Да, аз съм тулуп.

Като гражданин има някои странни неща: обявяване на пандемия при 31 заразени и свалянето й при над 1600 – това ми звучи странно. Мисля, че трябва да има цели и те да бъдат изпълнени, особено в такава критична ситуация. Тогава хората ще са спокойни, че защото са положени необходимите грижи. Но когато е хаос, единият ден да имаш маски, после да нямаш, после пак да имаш, правила, които само затрудняват начина на живот… Едно поведение тип: ще има трупове по уличите, няма да стигнат чувалите, ще дойде адът, детските площадки ще се превърнат в морги – това е изключително непрофесионално, неморално, хаотично. Моето мнение като гражданин е такова.

Аз спазвам правилата, защото смятам, че законите и правилата трябва да се спазват. Добър, лош – такъв е министър-председателят.

Но като гражданин имам право да се съмнявам в това извънредно положение,

то не донесе ефективност заради непрофесионалното и хаотично поведение на властимащите. Непрофесионализмът е некомпетентността водят до хаос. Аз не оставам с впечатление за компетентност на сегашното правителство и премиера. Особено в такава критична ситуация. Според резултатите те са под всякаква критика.

Ефектът от появяването всеки ден на ръководителя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски е да се чувства обществото като в казарма – спазваш правила, но псуваш. Днес всички са като на уволнение.

Ген. Мутафчийски е преди всичко лекар и Хипократовата клетва е по-важно и много по-градивна от клетвата на един войник. Да даваш живот и здраве е много по-специално и важно от това да носиш смърт – каквото правят военните. Така че генералът се е объркал! Хареса му да е с униформа, хареса му да издава заповеди, но трябва да е щастлив, че е лекар!

Много хора са ядосани, че са останали без работа

и тепърва ще има ясен дефект в извънредната ситуация, който ще касае всеки гражданин. Итогава ще стане ясно дали това си е струвало, дали е било правилно, дали е трябвало да има такова отношение – като на овчар към стадо, каквото беше на поведението на министър-председателя и на правителството. Това тепърва ще става ясно.

Този микроскоп, който представлява това извънредно положение, ще покаже всички дефекти, а той ясно ги показа – и на здравната система, и на нас като спазващи правилата, и на хората, които ни управляват. Изводите тепърва ще стават ясно.

Мисля, че армията е добра, но генералите не стават! Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди.

БСП работеха заедно с ГЕРБ, когато ставаше думи за субсидии и пари.

Нямат основание БСП да се сърдят! Те подкрепиха Бойко Борисов и ГЕРБ, което ги прави същите – те са от едната страна на една монета.

Цялото интервю чуйте тук.Коментар на новината чрез Facebook