Експерти от Израел могат да помогнат на България за справяне с водната криза

Експерти от Израел могат да помогнат на България за справяне с водната криза

© Прессекретариат на Държавния глава

Водната криза в няколко български града беше обсъдена на среща в Йерусалим между президента Румен Радев и израелския му колега Реувен Ривлин, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. Радев е на посещение в Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. В събитието се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Радев изрази интереса на България към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Ривлин изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България, но не уточни кога и дали те ще дойдат в страната.

Двамата държавни глави отбелязаха отличните двустранни отношения между България и Израел, както и високия потенциал на партньорството в областта на иновациите, високите технологии и икономиката. Перспективите за развитие на Близкоизточния мирен процес, необходимостта от укрепване на стабилността в региона на Близкия Изток, както и доброто двустранно сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тероризма, бяха сред другите акценти на разговора.

Утре българският държавен глава ще посети компанията, която управлява водните ресурси и отпадъците на Йерусалим, Центъра за мир и иновации „Перес“, както и компанията за автономни автомобили Mobilеye.Коментар на новината чрез Facebook