Вътрешният министър: Засега няма данни палежът на автомобил да е бил срещу Минеков

Велислав Минеков

© Анелия Николова

Велислав Минеков

Към момента нямаме данни деянието да е насочено към имущество на професора“ – това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод палежа, при който изгоря автомобилът на скулптора проф. Велислав Минеков.

По думите на Маринов на този етап може да се каже, че най-вероятно става въпрос за посегателство върху автомобила на друг човек. Министърът обясни, че се очаква експертна оценка, а към момента са забелязани две огнища на пожара, като и двете са в колата до тази на Минеков.

За пожара съобщи самият скулптор снощи във „Фейсбук“ с думите: „Тази вечер добри хора подпалиха колата ми“. МВР даде информация за инцидента днес по обед в бюлетината си, без да споменава имена.

Под публикацията на Минеков, който е известен с острите си критики към властта от години, негови приятели коментираха, че става дума за акция за сплашване. Случилото се беше наречено дори „предупреждение от мафията“. Изгарянето на автомобила съвпадна с дадено вчера интервю от Минеков за сайта Liberta.bg, в който той остро атакува произвола на властта, под заглавие: „Докато не приключи падишахлъкът, винаги ще има някакъв нов Цветанов“. Самият Минеков не коментира дали има конкретни подозрения за извършителите, но отбеляза съвпадението на събитията.

Според първоначалните данни, които бяха оповестени от властите, пламъците са започнали от автомобил „Алфа Ромео“, който е бил обект на умишлен палеж, а след това са се прехвърлили и са засегнали и автомобила на Велислав Минеков, който е бил паркиран съвсем близо пред жилищна кооперация. За собственика на другия автомобил засега се знае , че е сръбски гражданин, временно пребиваващ у нас, и не е криминално проявен.

Какво се знае за палежа и кой е Велислав Минеков четете тук.Коментар на новината чрез Facebook