Борисов се усъмни, че Сърбия ще изпревари България с газопровода

Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов

Аз знам, че съм направил каквото съм обещал“ – с тези думи премиерът Бойко Борисов реагира на критиката от страна на президента на Русия Владимир Путин, който днес обвини България, че бави строителството на продължението на газопровода „Турски поток“.

В Сочи, където се среща със сръбския си колега Александър Вучич, Путин каза, че Русия може да намери начини да заобиколи България „през Южна Европа“, ако е необходимо.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че нито иска да влиза в обяснителен режим, нито да тълкува какво е искал да каже Путин.Той подчерта, че преди година Путин е настоявал България да получи гаранции за проекта, каквито вече са му били дадени и от Европейската комисия и от Белия дом, които не възразяват България да стане газоразпределител на Балканите.

Не вярвам сърбите много по-бързо от нас да го построят“, добави премиерът. Той припомни, че има отправена покана от България към Путин да посети страната догодина и това ще е още един повод ад види напредъка в работата.Коментар на новината чрез Facebook