Борисов на инспекция с джипа: Щом ни махат и не ни псуват, значи социологията е добра

Снимка: архив

© Пресслужба на Министерски съвет

Снимка: архив

След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви по време на Мюнхенската конференция по сигурността, че страната е готова да инвестира в изграждането на трети мост на Дунав, днес той инспектира строителство на разширението на столичния околовръстен път. Шофирайки джипа на Националната служба за охрана (НСО) той обиколи отсечката между бул. „Цариградско шосе“ и кв. „Младост“. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

При всяко слизане от автомобила за обичайните си разговори с работници Борисов им напомняше за мерките за сигурност по строителните обекти. Това беше провокирано от вчерашния инцидент при изграждането на магистрала „Хемус“, при който загинаха двама души.

„Всичко са спазили по нормите за безопасност. Кофражът обаче не е издържал и така са загинали. Двама са били едни от най-добрите кофражисти на фирмата, за която са работили“, уточни Нанков, а Борисов разпореди да бъдат дадени помощи на семействата на загиналите.

Премиерът остана доволен от свършеното до момента по разширението на Околовръстното шосе на София. Той добави, че заради отчуждаването на имоти строителството се е забавило с около две години.

„Щом ни махат хората и не ни псуват, значи е добре. Социологията е добра. Просто ми е кеф да шофирам през нивите, през калта, като знам, че след няколко месеца тук ще има чакъл и мостове. Това ми е любимото“, каза още Борисов.

През октомври миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“ ще струва близо 24 млн. лева. Изграждането на малко над 6 км от пътната артерия ще струва 142.7 млн. лв. Средствата са осигурени от държавния бюджет, а участъкът трябва да е готов до края на 2021 г.Коментар на новината чрез Facebook