Би Ти Ви обвини премиера в разпространяване на неверни твърдения

Би Ти Ви обвини премиера в разпространяване на неверни твърдения

© снимка: Пресцентър на Министерски съвет

Ръководството на Би Ти Ви Медия груп излезе с позиция по повод отношението на премиера Бойко Борисов към въпроси на тяхна журналистка. По време на днешната проверка на строителството на интерконектора между България и Гърция, той бе запитан какво ще предприеме с акциите на „Левски“. В отговор Борисов казва „Г-жо, няма на „Божков тв“ да се хвана на въпроса! Извинявам се“.

На сайта на Би Ти Ви днес в 18.13 ч бе публикувана позиция на медията, в която се изтъква следното:

„В светлината на фактите намираме за тревожно премиерът Бойко Борисов да нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии.“

В позицията се посочва още, че „Национална лотария“ на Васил Божков е била рекламодател на Нова тв, на bTV и на други медии.

Твърдението на Борисов явно идва, заради факта че Васил Божков даде първото интервю от Дубай, където се намира, пред Би Ти Ви, а днес неговият съдружник Георги Попов се включи по телефона в предаване на медията. През януари Божков също говори пред Би Ти Ви, но и пред „Нова телевизия“ и други медии. А дългогодишното си публично мълчание наруши с разговор със „Свободна Европа“. В конкурентната „Нова тв“ повече участва бившият партньор на Божков в хазартния бизнес Цветомир Найденов, който заедно с брат си и баща си е подател на сигналите срещу него.

Какво каза премиерът за „Левски“ – тук
Какво е мнението на Борисов за разговорите Горанов-Божков – тукКоментар на новината чрез Facebook