Банката за развитие официално вече има втори нов изпълнителен директор

Банката за развитие официално вече има втори нов изпълнителен директор

© Българска банка за развитие

Ръководството на Българската банка за развитие (ББР) има нов член. Това е досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане Панайот Филипов, съобщиха от институцията. Така той стана вторият нов изпълнителен директор в новото ръководство на ББР. Първият – Живко Тодоров, вече бе обявен официално.

Както е известно, целият управителен съвет на банката се сменя по настояване на премиера Бойко Борисов. Повод за искането му стана съмнителен кредит, отпуснат на дружество, свързано с колекторска фирма. Това доведе до отстраняването и на ръководителя на банката Стоян Мавродиев.

Любопитното покрай Филипов е, че е бил член на надзорния съвет на ОЗК „Застраховане“, което е с действителен собственик Христо Ковачки, припомня „Капитал“. От застрахователния сектор свързват компанията и с името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Два източника от строителния сектор твърдят, че Филипов е бил финансов директор в групата компании около „Водстрой 98“, по време, когато строителната компания се свързва с депутата от ДПС. „Водстрой 98“ е и сред фирмите, получавалите кредити от държавната банка, която по закон би трябвало да подпомага малки и средни фирми.Коментар на новината чрез Facebook