Авария и планов ремонт се застъпиха по ул."Шести септември" и ул."Цар Шишман"

Ул. Цар Шишман на кръстовището с ул.Иван Вазов

© Велко Ангелов

Ул. „Цар Шишман“ на кръстовището с ул.“Иван Вазов“

Авария на стар топлопровод тази сутрин е причина за спешното разкопаване на ул. „Цар Шишман“ днес в участъка между ул. „Иван Вазов“ и „Славянска“. Спряна е топлата вода на живеещите в района, като от „Топлофикация София“ обещават още до събота сутринта да отстранят повредата, а не в събота следобяд, както първоначално се предполагаше.

Близката ул.“Шести септември“ също е разкопана от вчера, 14 май. Тук ремонтът е на „Софийска вода“ и започна от кръстовището с ул. „Гурко“. Влизането на превозни средства там се спира до 27 май.

Ул.Гурко и Шести септември. Така ще е поне до 27 май.

© Велко Ангелов

Ул.“Гурко“ и „Шести септември“. Така ще е поне до 27 май.

По тази улица на 18 май, понеделник, се включва в копаенето и „Топлофикация София“ за смяна на магистрален топлопровод. Това беше планирано за миналата година като част от цялостната реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“ и прилежащите пространства, но несполуките там накараха Столичната община да отложи ремонта по ул.“Шести септември“ за това лято.

Разкопана е и ул. „Юрий Венелин“ от бул.“Васил Левски“ до ул. „Цар Шишман“. Там отоплителното дружество поставя нови тръби, но топлата вода не е спирана, увериха от парното.

Ул.Венелин днес.

© Велко Ангелов

Ул.“Венелин“ днес.Коментар на новината чрез Facebook