Делото "Суджукгейт" влиза в съда

photo of Делото Суджукгейт влиза в съда

Бившият депутат от Добрич е обвинен в изнудване. Той ще застане пред Специализирания наказателен съд, след като в продължение на година – от януари 2012 г. до януари 2013 г. е принуждавал бизнесмен от Добрич безвъзмездно да му предостави 4 тона суров суджук, 30 кг филе „Елена“ и още толкова телешка пастърма. По данни на държавното обвинение вредите за изнудвания предприемач възлизат на малко над 36 168 лв.


Прокуратурата с мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов


Прокуратурата с мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов

Специализираната прокуратура взе мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов чрез осигуряване на личната му фи…

Цитирани са и отправените от Мартинов закани към бизнесмена:  „Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста“. „Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е пак хубав като предишния суждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба“. „Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник“. „Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“.
Действащият по това време депутат обяснявал, че месните деликатеси са за премиера Борисов. В хода на разследването обаче е установено, че до министър-председателя не е стигнал нито един суджук.

Скандалът с Мартинов повлече уволненията на директорите на Областната дирекция по безопасност на храните и на Областната дирекция на МВР в добруджанския град.
Ако Живко Мартинов бъде признат за виновен, го чака лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5000 до 10 000 лв. и конфискация на част от имуществото.


Свидетел по Суджукгейт: Живко Мартинов разписваше препоръки за назначаване на работа


Свидетел по „Суджукгейт“: Живко Мартинов разписваше препоръки за назначаване на работа

Документ с препоръка за назначаване на работа, подписана от Живко Мартинов показа свидетелят по делото „Суджукгейт“ Кирил Костов.
Сами…

Наскоро на двама от ключовите свидетели по делото срещу Мартинов бяха подпалени автомобилите.


Actualno.com

Редактор: Йорданка Калчева

Етикети:
Живко Мартинов суджукгейт суджук


Предишна

СледващаКоментар на новината чрез Facebook