Филмът "Един ден на Витоша" беше представен при голям интерес

Филмът Един ден на Витоша беше представен при голям интерес

© София 2018 – Европейска столица на спорта

Филмът „Един ден на Витоша“ беше представен при голям интерес в кино „Люмиер“. Създаването на прожекцията е по инициатива на алпиниста Дойчин Боянов и е част от програмата на „София 2018 – Европейска столица на спорта“.

Филмът представя моменти от щафетния супермаратон „Един ден на Витоша“, който се проведе на 14 и 15 април. Събитието предложи повече от 15 спортно-туристически дейности, като участниците бяха предвождани от професионалисти в своята област.

В супермаратона се включиха водещи спортисти, сред които Веселин Овчаров, Кирил Николов-Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и алпинистът Боян Петров, който изчезна в подножието на връх Шиша Пангма на 3 май.

Целта на събитието беше да се съберат средства за кампанията „Витоша – достъпна за всички“, за да се изградят алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ за хора с физически увреждания.

Директорът на Природен парк „Витоша“ Снежана Петрова заяви, че досега са събрани над 10 500 лева. Благотворителната кампания продължава чрез изпращане на есемеси или с дарения по банков път.Коментар на новината чрез Facebook