ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с патриарх Кирил


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков
/

БГНЕС, архив


ПГ на ГЕРБ призовава президента, поради големия обществен интерес, да разсекрети стенограмата от разговорите си с руския патриарх Кирил, за да се разсеят съмненията има ли разминаване в националните позиции, изразени при премиера и при държавния глава. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Тома Биков.

„Надяваме се, че като човек с ястребско поведение, като ястреб да е защитил българската национална позиция“, заяви Биков. И каза, че ние сме благодарни на руската армия, но отбеляза, че в нея са участвали също български опълченци и други националности.

Валери Симеонов нарече руския патриарх „второразрядно ченге и хитрец“

Биков припомни, че вече е имало прецедент с разсекретяване на стенограма от събитие при държавния глава – от КСНС. Това е по-секретно заседание, отколкото публична на практика среща между държавния глава и патриарха, смята депутатът.

Надяваме се страната ни да е имала национална позиция от всички институции при честванията на 140 години от Освобождението, коментираха от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ПГ на партията Красимир Велчев припомни срещата на министър-председателя с руския гост и думите на Борисов по повод на 3 март.


Коментар на новината чрез Facebook