Четвърта жертва на огнения ад в Средец (СНИМКИ)


пожар Средец


38-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям пожар в дома им в град Средец, е починала днес по обед. Това обявиха пред „Дарик“ от клиниката по изгаряния при Военноморска болница – Варна, където Анка е приета късно снощи, заедно с другите си две деца.
 

Трагедия в Средец: Баща изгоря с двете си деца при пожар

Според шефа на лечебницата доц. д-р Ивайло Въжаров, състоянието й е било изключително тежко. Цяла нощ лекарите са опитвали да я спасят, но без успех.
 

„Направихме всичко възможно, за да я спасим. Изгарянията по тялото й бяха повече от 85%“, обясни д-р Въжаров. Към този момент под наблюдение остават двете деца на 8 и 11 години. „По-голямото момче е в много тежко състояние, на апаратна вентилация в „Реанимация“. Прогнозите ни не са никак добри. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете“, уточни д-р Въжаров.
 

Пожарът изпепели къщата на живеещите на семейни начала Антон и Анка късно снощи. В стихията загина 34-годишният Антон в опит да спаси всички, които са вътре. След погасяването на пламъците, пожарникарите се натъкват на зловеща гледка – бащата е бил овъглен заедно с две от децата си на 6 и 12 години.
 

В ромския квартал на Средец обясниха, че Антон е бил дървосекач. От полицията съобщиха, че трагедията е предизвикана от избухнал моторен трион, забравен до печка с твърдо гориво. Рано тази сутрин на мястото беше направен втори оглед. Криминалисти разследват случая.


Коментар на новината чрез Facebook