Цацаров: Не използвайте трагедията край Своге за политически цели, грозно е


Главният прокурор Сотир Цацаров
/

БГНЕС


Главният прокурор Сотир Цацаров коментира някои подробности, свързани с разследването на катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души.
 
„Разследването продължава. В петък трябва да бъдат назначени двете основни експертизи, които касаят асфалтовите проби и качеството на мантинелата или дали иззетите мантинели отговарят на стандартите, които са установени. По отношение на асфалтовите проби, ще се преценява съответствието на т.нар. рецепта за асфалтова смес и особено елементи, които са свързани с наличието на варовик или варовикови смеси в тях, които по един или друг начин поради неспазване на утвърдената рецепта, повишават нивото на полируемост на пътя“, посочи той.

Всичко за трагичната катастрофа край Своге на 25 август четете тук
 
Това, че експертизите ще бъдат назначени в петък, се дължи на необходимостта от осигуряване на абсолютно безпристрастни експерти и място за изследване“, уточни главният прокурор. „Най-вероятно асфалтовите проби ще бъдат изследвани в австрийска лаборатория, а на мантинелата от Института по металознание към БАН“, каза още Сотир Цацаров.
 
Главният прокурор призова трагичният инцидент да не бъде използван за политически цели и още веднъж припомни, че разследваното продължава по всички версии – грешка на водача, техническо състояние на автобуса и състояние на пътя.
 
„Призивът ми към всички и към тези, които се упражняват на темата „Своге“, е че ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели. Това не е красиво, грозно е“, каза пред журналисти Цацаров.


Коментар на новината чрез Facebook


Един коментар на Цацаров: Не използвайте трагедията край Своге за политически цели, грозно е

  1. Илиян

    Грешка на водача, техническо състояние на автобуса и състояние на пътя – а чиновническите грешки някой ще ги провери ли? Или ще продължат да измират хора заради некомпетентност?