Питат в детските градини искаме ли камери


/

Thinkstock/Getty Images


Масово допитване се провежда сред родителите в цялата страна за това дали искат камери в яслите и детските градини.
 
До допитването се стигна след протести на родители под надслов „Не на насилието над децата в детските градини“. Основното искане беше поставяне на видеонаблюдение вътре в групите, в които са децата. Директорите потвърдиха, че това е възможно, стига да имат съгласието на всички родители.

Вместо камери в детските градини, предлагат антистрес програми за учители
 
От Инициативния комитет на родителите, борещи се за камери в детските градини, твърдят пред NOVA, че получават редица сигнали за нередности при провеждането на анкетите.
 

В една от столичните детски градини се търси мнението на родителите, но в анкетата е написано и това на учителите, които казват, че ще са „възмутени и обидени, ако се постави видеонаблюдение“. Директорът твърди, че това не е опит за натиск. „Не виждам проблем да бъдат информирани родителите за мнението на педагозите. Защото трябва да се постигне консенсус. А за да има консенсус трябва да бъдат запознати и двете страни”, казва Таня Билорова.
 
Майка от друга градина казва, че й дали анкетата с „осъдително отношение и искрено негодувание и с подкана да внимаваме какво ще отговорим“.


Коментар на новината чрез Facebook