1 500 лв. коства вандалската проява върху новата капкова система в Асеновград

photo of 1 500 лв. коства вандалската проява върху новата капкова система в Асеновград

Към този момент не е ясно кой или кои са извършителите на вандалската проява. За всяко посегателство на общинска собственост се информират съответните органи, увериха от Община Асеновград. Ремонтът на засегнатите части от напоителната система бе извършен за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът не е бил предаден на Общинската администрация в града. Това е забавило и изъзршването на съответните проби.


Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата


Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата на България, организира млада жена, която е родом от Стара Загор…

Към момента, системата за капково напояване работи на пробен режим. Функцията й ще бъде изцяло механизирана, като няма да има човешка намеса. След извършване на пробен тест за работата на съоръжението, напояването на Градския парк в Асеновград ще се извършва в часовете от 22:00 ч. до 06:00 ч. Предварителни разчети на разходите за електричество и вода няма, посочиха от Общината. От там поясниха, че яснота за разходваните средства ще има едва, след въвеждане на пълен работен процес на системата. В началото на есенния сезон, пък, ще започне и затревяването на Градския парк в Асеновград.


Actualno.com

Редактор: Милена Славкова

Етикети:
Асеновград капково напояване


ПредишнаКоментар на новината чрез Facebook