БСП ще прави извънпарламентарни консултации, преди да внесе вота на недоверие

© Анелия Николова

БСП, която наскоро обяви, че внася трети поред вот на недоверие към правителството, няма да прави консултации по него в парламента, а извън него. Това се разбра от думите на лидера на партията Корнелия Нинова. Тя обяви и че партията е готова с мотивите по вота, който е заради ситуацията в здравеопазването.

„Взехме решение да приложим нов подход при този вот на недоверие – не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове „за“ и „против“, и да се съсредоточаваме около математическия сбор дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации“, обяви Нинова, цитирана от пресцентъра си.

Тя обясни, че тази седмица левицата ще се срещне с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с лекарския съюз, с представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, засегнати както от сегашното състояние на здравеопазването, така и от бъдещата реформа, която предлага ГЕРБ.

„Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването, така както сме я представили във „Визия за България“, допълни Нинова.

Посочи, че ще се обсъди сегашното състояние на системата, предложенията на ГЕРБ и тези на БСП като алтернатива и едва тогава ще се внесе вотът. Това най-вероятно ще бъде в понеделник, заключи Корнелия Нинова.Коментар на новината чрез Facebook