6 причини да правим планк всеки ден (ВИДЕО)

През последните години едно упражнение покори света. Почти няма зала или тренировка, която да не включва т.нар. „дъска“ или планк. Упражнението, което на пръв поглед изглежда съвсем просто, е истинско предизвикателство за издръжливостта на тялото.

10 разновидности на най-доброто упражнение за перфектно тяло

Това е едно от най-ефективните упражнения, които можем да правим у дома. То не изисква нито много време, нито сложна техника и не трябва да чакаме дълго, за да видим резултатите. Ако се изпълнява правилно, то е сред най-добрите начини да стопим мазнините на корема и талията.

Вижте 6 причини да правите планк всеки ден:

1. Помага за подсилване на мускулите на гърба

Планкът предотвратяват дегенеративни заболявания на дисковете, което е един от най-често срещаните проблеми на гърба. Подсилва долната част на гърба, което ще ви помогне да се избавите от болките между плешките, които се появяват при продължително заседяване. Ако правите всеки ден планк, постепенно ще почувствате гърба си по-изправен – мускулите му ще са по-силни.

2. Метаболизмът се ускорява

При упражнението „дъска“ изгаряте повече калории, отколкото при други традиционни упражнения. То е особено полезно за хора, които водят уседнал начин на живот. Всекидневната 10-минутна тренировка у дома преди или след работа ще осигури по-добър метаболизъм през целия ден, дори и по време на сън.

3. Укрепват се основните мускули

Планкът включва всички основни мускулни групи. Укрепването им ще подобри способността да вдигате тежки неща, ще оформи талията и ще укрепне гърба.


Коментар на новината чрез Facebook