Григор Димитров: Най-накрая демонстрирам пълния си потенциал

Григор Димитров: Най-накрая демонстрирам пълния си потенциал

© Reuters

Спечелването на титлата от финалите на АТП в Лондон може да бъде основа за бъдещи успехи, смята Григор Димитров. Българският тенисист, който грабна най-ценния трофей досега в кариерата си, обясни, че е добил много по-голяма увереност в себе си в течение на надпреварата в „О2 арена“.

„И преди съм успявал да показвам качествата си, да играя полуфинали и финали на големи турнири, но никога не бях способен да ги печеля. През тази година обаче мисля, че прескочих тази бариера. Започнах да играя по-освободено, доста по-уверено и парчетата от пъзела се събраха едно по едно“, каза Димитров в интервю за Sky Sports News.

Новият №3 в световната ранглиста е сигурен, че не е променил нищо драстично в играта си, а по-скоро е показал по-голямо постоянство, а дългогодишната му работа се е отплатила.

„Знам, че догодина ще съм под светлините на прожекторите, както се казва ще съм на радара, но го намирам за доста вълнуващо. Винаги съм искал да играя тенис, за да се състезавам с най-добрите. Чувствам увереност, а да си този, който остава последен на корта и последен в турнира винаги е прекрасно усещане. Знам, че най-накрая демонстрирам пълния си потенциал и това ми позволява да се боря за титли“, добави Димитров.


Чувствам увереност, а да си този, който остава последен на корта и последен в турнира винаги е прекрасно усещане.

© Reuters

Чувствам увереност, а да си този, който остава последен на корта и последен в турнира винаги е прекрасно усещане.

Според него един от повратните моменти за сезона му е бил периодът, прекаран в академията на Рафаел Надал в Манакор. Димитров се подготвяше през лятото в Майорка за сезона на твърди кортове заедно със световния №1.

„Да бъдеш около легенда като него е много специално и аз оценявам този жест от Рафа. Да гледаш как се подготвя, колко е отдаден на детайлите, неслучайно е №1 в света. Прекарахме и много време извън корта, което ми помогна. Бяхме на лодката му и спонтанно скочихме във водата“, каза българинът.

Похвалите към Димитров не закъсняха, а бившият №4 в света Грег Руседски го постави като един от главните фаворити за спечелване на титла от Големия шлем догодина.

„Видяхме раждането на една нова суперзвезда. Димитров израсна много в тези 10 дни, беше натоварен с огромни очаквания, но се справи, защото вече е много по-силен психически. Това отличава големите играчи от добрите“, каза Руседски.

Според него Димитров е изчистил играта си от излишните атрактивни удари и е заложил изцяло на силните си страни, което вече го прави по-завършен тенисист.

„Играе зряло и играе концентрирано. Той е в отлична възраст, физически е много силен, прекрасен атлет е. Останалите в световния тур го знаят и вече усетиха силата му“, добави роденият в Канада бивш тенисист.Коментар на новината чрез Facebook