Валтери Ботас остава в "Мерцедес" и през 2018 г.

Ботас записа две победи и общо девет подиума в първите си 13 състезания за Мерцедес

© Associated Press

Ботас записа две победи и общо девет подиума в първите си 13 състезания за „Мерцедес“

Пилотът на „Мерцедес“ Валтери Ботас подписа нов договор. 28-годишният финландец, който кара своя първи сезон при световните шампиони във Формула 1, удължи контракта си до края на 2018 г.

„Когато ме наеха за 2017 г., те показаха голяма вяра в моите способности. Този нов договор показва, че съм заслужил това доверие“, заяви Ботас след подписването на договора.

Финландецът беше привлечен в „Мерцедес“ от „Уилямс“, за да заеме мястото на Нико Розберг. Германецът прекрати кариерата си след спечелването на световната титла през 2016 г.

В досегашните си 13 състезания за „Мерцедес“ Ботас записа две победи – в Русия и Австрия, и още седем пъти се качи на подиума. Той заема третото място в класирането при пилотите със 197 точки, на 38 зад Себастиан Фетел и на 41 зад съотборника си Люис Хамилтън.

„Възходящото развитие на Валтери ни накара изобщо да не се колебаем дали да продължим да работим с него и през 2018 г. Химията и динамиката между Валтери и Люис работят чудесно. Точно това е, от което имаме нужда, за да се борим с нашите конкуренти“, каза шефът на „Мерцедес“ Тото Волф.Коментар на новината чрез Facebook