Стоянка Мутафова получи Наградата на София за творчески приносС награди за творчески принос за Стоянка Мутафова и Джон Савидж започна 21-ият София филм фест.
 
За да връчат отличията, на сцената в зала 1 на НДК бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и служебният министър на културата Рашко Младенов.

Ройтерс: На 95 години Стоянка Мутафова не е изгубила младежкия си плам
 
„Преди 15 години обявих Стоянка Мутафова за „паметник на културата„, припомни Младенов. По думите му, ако киното е седмото изкуство, то Мутафова е осмото.
 
Най-голямата ми радост е, когато направя нещо и се хареса на хората“, сподели Мутафова. Тя посочи, че от всичките награди най-много се радва на Наградата на София, защото е родена тук.
 
Няма какво да ви занимавам със себе си, добре съм„, каза още Мутафова и добави: „Кажи, баба, тенк ю„.

‘ +
“;
$(„#native_ad_article“).append(nativeAd);
}


Стоянка Мутафова към публиката: Иска ми се да се срещнем и на 100-годишнината ми! (СНИМКИ)
 
Джон Савидж, с над 200 роли във филми, получи Наградата на София за изключителен принос в киното. На сцената на зала 1 на НДК той влезе в ролята на „придружител на Стоянка Мутафова, дошъл специално от Лос Анджелис“.
 
Двайсет и първият София филм фест започна с прожекция на филма „Белгийският крал„, копродукция на Холандия, Белгия и България.Коментар на новината чрез Facebook