Предупреждават за дъжд и гръмотевици, жълт код в 13 областиЖълт код за валежи и гръмотевична активност е обявен за 13 области на страната за днес. Това показва справка в сайта на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН.
 
Предупреждението е в сила за областите Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково, Кърджали и Смолян.
 
В тези райони се очакват краткотрайни и интензивни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки,предупреждават метеоролозите. Очакваните количества валежи са 15-25 л/кв.м, но локално е възможно да надхвърлят тези стойности.
 

Въпреки слънчевата сутрин, която обещават синоптиците, още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, по-значителни в източната половина от страната. В планинските райони дъждът може да е придружен с гръмотевици и градушки.
‘ +
“;
$(„#native_ad_article“).append(nativeAd);
}


 
Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bgКоментар на новината чрез Facebook