Плюсовете и минусите от казарматаМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов посочва като свой приоритет връщането на наборната военна служба. Потърсихме мнението на военен експерт какви са плюсовете и минусите на казармата.

Новият военен министър ще работи за връщане на казармата

Според преподавателя във военното училище в Шумен Мишо Йорданов казармата по начина, по който я познаваме, ще е донякъде неприложима в днешното военно дело.

В тези условия техниката и пехотата като класическа форма на водене на боя е повече от излишна, защото технологиите доста напреднаха. Водят се компютърни войни, войни от космоса, казва Мишо Йорданов и допълни, че съвременните военни действия изискват изключителен интелект. Войната с тероризма също е непозната форма на войниците, подготвяни за бой в казармите преди.

Затова от чисто практическа гледна точка би било по-подходящо да се използва смесена армия с платена войска и наборници, преминали през специално обучение.

‘ +
“;
$(„#native_ad_article“).append(nativeAd);
}


О.р. полк. Мишо Йорданов смята, че то трябва да е на базата на най-належащи и основни навици за самосъхранението. Не да си мислят войниците и юношите, че на война ще имат по два живота както в компютърните игри или ще се ъпгрейдват.

Въпреки всичко военният е категоричен, че кратко обучение би се отразило добре на младежите, както го е правело допреди 13 години.
Положителните страни бяха във формирането на един характер, на едно мъжко поведение, казва о.р. полк. Мишо Йорданов

При едно евентуално възстановяване на наборната служба под каквато и да е форма обаче най-големият проблем ще бъде финансирането, смята Мишо Йорданов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.Коментар на новината чрез Facebook