Вътрешният министър: Георги Костов е сменял служители, които не са се харесвали на политициГеорги Костов е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA вътрешният министър Пламен Узунов по темата за смяната на главния секретар на МВР. По негови думи това се е случвало в периода 2015-2016 г. Министърът сподели, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет.

Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами, съобщи още Пламен Узунов. „До този момент е нямало такова звено”, каза той.Относно справянето с битовата престъпност Узунов каза, че са извели служителите на реда от кабинетите. „Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент”, добави министърът.

СГП няма да да образува досъдебно производство по сигнала на Георги Костов

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. „Затова сме взели мерки за подобряване на доверието”, заяви той.

Без обвинения за близките на Йоан, които са го подозирали в убийството

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. „Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват”, каза министърът.

‘ +
“;
$(„#native_ad_article“).append(nativeAd);
}


Полицейски шеф изхвърли всичките си ордени пред МВР (ВИДЕО)

„Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката”, каза Узунов.
 Коментар на новината чрез Facebook