"Юлен" към хотелиерите в Банско: Безплатен обяд няма

Собствениците предупредиха, че струпването на голям брой хора, които се движат пеша със ски оборудване в ръцете, придружавани от малки деца, е опасно и са възможни инциденти.

Собствениците предупредиха, че струпването на голям брой хора, които се движат пеша със ски оборудване в ръцете, придружавани от малки деца, е опасно и са възможни инциденти.
Фотограф: Юлия Лазарова

Дневник

Концесионерът на ски зоната в Банско „Юлен“, който влезе в конфликт със собствениците на хотели, предлага те да платят по 200 лв. до края на сезона за правото бусовете да оставят туристите им при ски лифта, а не близо половин километър по-надолу.

„Безплатен обяд няма“, заяви маркетинг директорът на „Юлен“ Иван Обрейков пред събралите се на протест хотелиери, се видя от репортаж на Би Ти Ви. Той обясни, че от 1 март концесионерът е премахнал възможността бусовете на хотелите да ползват безплатно паркинга, защото от това са се възползвали нелегални превозвачи, които работели като таксита и хващали клиенти от опашката пред лифта.

Според хотелиерите обаче новата такса се налага без предупреждение, в средата на сезона и ще затрудни основно собствениците на малки обекти, които нямат резерви в цените на нощувките, за да поемат допълнителния разход.

Запитан от протестиращите как ще се реши проблемът, Обрейков отговори: „Ние решихме проблема, няма ги копърките. Безплатен обяд няма“. Той подчерта, че капацитетът на паркинга е 600 места и част от хотелиерите са купили паркоместа още в началото на сезона. На ден компанията иска по 12 лв. за паркомясто.

„Юлен“ ни потърси когато започна, когато създаде акционерното дружество, а сега ни забрави. Това е нашият град, нашите терени“, каза Янка Рахова от сдружението на собствениците на хотели. Нейни колеги я подкрепиха и с аргумента, че водят туристи на концесионера и така подпомагат неговата дейност. Те предупредиха, че струпването на голям брой хора, които се движат пеша със ски оборудване в ръцете, придружавани от малки деца, е опасно и са възможни инциденти.Коментар на новината чрез Facebook