Две клиники по неонатология получиха дарение от Ники Кънчев Шоу и Гонг (СНИМКИ)


Ники Кънчев и лекарите от „Майчин дом“ професор Асен Николов, доктор Иван Костов, професор Боряна Костова, Нина Николова от „Нашите недоносени деца“ и колеги по време на дарението


Две дарения със средства от Благотворителния търг на Ники Кънчев Шоу, Дарик радио и Гонг получиха две клиники по неонатология в столицата. Даренията са на обща стойност 20 000 лв., като с тях бяха закупени 7 инфузионни помпи за Клиниката по неонатология в „Майчин дом“ и апарат за неинвазивно подпомагане на дишането за Специализираната болница за активно лечение по детски болести. 
 
Станете част от благотворителния търг на Дарик, помогнете на недоносените деца и децата

Инфузионните помпи са изключително важни за оцеляването на недоносените деца, понякога се налага само на едно от тях да бъдат включване 15, дори 20, разказа изпълнителният директор на „Майчин Дом“доц. Иван Костов.

„Чрез тях се въвеждат в кръвообращението на новородените бебета, някои от които са по 300-400 грама, необходимите медикаменти и разтвори, за да могат те да живеят, да наддават тегло и колкото се може по-бързо да бъдат изписани от неонатологичната клиника“, поясни той.


Коментар на новината чрез Facebook