Цацаров: Девет ще бъдат обвинени за Асеновград, може да има и още

Напрежение съществува и не бих казал, че е стихнало, обяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод ситуацията в Асеновград. Той говори пред журналистите след проваленото заседания на Пленума на ВСС от агитката на Лозан Панов.

Гневът е повече от справедлив, но не трябва да се ползва за други цели. Прокуратурата действа с пълна мяра на своите правомощия. Късно снощи разговарях с окръжният и районният прокурор. Сега пак го направих преди дойда тук, говорих и с полицейските ръководители на Пловдив и Асеновград, както и с главният секретар на МВР, който пътува за там. Задържани са 9 лица, на които ще бъдат повдигнати обвинения. Утре ще бъдат предложени за задържане в Районния съд. Колегата е достатъчно опитен и разумен, за да не се поддаде на опити за влияние. Не трябва да има такова и към ромското население, че към него ще има репресии, отсече обвинител номер 1 на републиката. 

Искам ясно да кажа – прокуратурата ще свърши своята работа. 9 лица ще бъдат обвинени за хулиганство и причиняване на средни телесни повреди, а не защото някой го е поискал. В момента текъв разпознавания, ако се установят още лица – и те ще влязат в ареста“, завърши Цацаров. 

Утре, 30 юни 2017 г., Районна прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Яшар С., на 27 г., Исмет Л., на 34 г., Славчо М., на 41 г., Ангел М., 20 г., Васил И., на 19 г., Костадин М., 39 г., Емрал Р., на 28 г., Абдраман А., 24 г., Стефан Д., на 33 г., привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, в съучастие – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.Коментар на новината чрез Facebook


Един коментар на Цацаров: Девет ще бъдат обвинени за Асеновград, може да има и още

  1. steelhaus

    6te vidim kogo i kolko ot tqh 6te polu4at prisudi..