България поиска домакинство на две волейболни квалификации

Aко бъде одобрена кандидатурата, двата турнира ще се проведат едновременно в зала Христо Ботев

Aко бъде одобрена кандидатурата, двата турнира ще се проведат едновременно в зала „Христо Ботев“

[cev.lu]

Българската федерация по волейбол подаде заявка за домакинство на две европейски квалификации – при юношите до 19 години и при девойките до 18 години.

Aко бъде одобрена кандидатурата на България, двата квалификационни турнира ще се проведат по едно и също време – между 12 и 15 януари 2017 г. в столичната зала „Христо Ботев“.

Юношите попаднаха в предварителна група G заедно с Дания, Грузия и Беларус. Девойките ще премерят сили с Белгия, Швейцария и Австрия в група Н.

Предвижда се да се играят по три мача на ден, като ще се редуват – в първия ден ще има два двубоя при юношите и един при девойките, във втория ден ще има една среща при юношите и две при девойките и т.н.

През септември България организира европейско първенство за младежи под 20 години в пловдивската зала „Колодрума“, а през 2017 г. ще домакинства на двата най-комерсиални турнира – Световната лига при мъжете и Гран при при жените.

При жените България ще приеме първия уикенд от надпреварата – от 7 до 9 юли. В него съперници на националките ще бъдат Германия, Корея и Казахстан, а градът домакин все още не е определен.

Между 9 и 11 юни на българска земя ще се проведе и вторият турнир от Световната лига. Съперници на тима, воден от Пламен Константинов, ще са Канада, Русия и Аржентина.

През 2018 г. България ще е съдомакин с Италия на световното първенство по волейбол при мъжете, след като през миналата година двете страни организираха заедно европейското.Коментар на новината чрез Facebook